<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2408197979157526572\x26blogName\x3dBUTTERFLY+oRaNge\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://butterfly-disismyworld.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://butterfly-disismyworld.blogspot.com/\x26vt\x3d26825635324453903', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
NUR AFIFAH MUSTAPHA

Knowing me is so nothing. But to know each other in the world of blogging is the best we can do!

:

Friends:
http://miellatoinkz.blogspot.com/

chitchat:

tagboard here :)

recent update :
OMG Ozawa Maria
written on Sunday, March 13, 2011 @ 8:28 AM ✈


Woot woooott....hah, laju je tekan button klik ye. Mentang-mentang tajuk tak boleh blah kan. Hehee. Nope nope. We are not going to discuss bout her. Aku pon takut nak cakap pasal si Ozawa sorang ni. Tengok, nama dia pon aku type terbalik. Huuu...Tapi nak jugak cakap sikit : Dia model yang cantik. Haha.

*entah dari mana la aku boleh tahu pasal dia. Maybe sebab dia famous. Okay dah fullstop.

Focus focus!

Ni nak cakap pasal tsunami yang melanda jepun baru-baru ni. Sangat dahsyat ye. For your information, ni tsunami ke-7 terdahsyat dalam sejarah dunia (maksudnya sejak ada alat mengukur skala richter la). Kalau nak diikutkan, zaman nabi Hud, Nuh, Solih tu lagi dahsyat kannnnnn...... Siap bumi terbalik. Hmmm....

Memang lah betul, Jepun ni terletak di kawasan LINGKARAN API PASIFIK. Sebab tu tak hairan lah sering dilanda gempa bumi dan tsunami. Tapi salah satu sebab lain mungkinkah kerana kemurkaan Allah? Entah...ye kot. Aku tiada kepastian.

Cuma apa yang aku nak cakap, kita kat bumi MALAYSIA ni sila lah bersyukur. Ni peringatan untuk semua orang dan diriku sendiri juga. Satu perkara yang pasti, kemurkaan Allah datang apabila berlaku terlalu banyak kahlifah di atas bumi yang melanggar larangan-NYA. Begitu juga yang meniggalkan suruhan-NYA.

Ya, nak mendapatkan keinsafan bukan mudah. Tapi at least cuba lah. Aku seru pada semua orang dan diri aku sendiri, agar sentiasa melaksanakan amal ibadah. Semua orang buat dosa. Dosa paling mudah ialah mengumpat. Cuba angkat tangan siapa yang tak pernah ngumpat? Tapi biar lah ibadah kita berterusan. Istiqamah. Suatu masa nanti bila diberi hidayah, kita pasti akan temui jalan untuk mendekatkan diri secara mutlak kepada Allah s.w.t.

...........................................................................................................................

p/s : Tiba-tiba teringat lagu Neeruza Ozawa. Sungguh syahdu. Nak nangis jugak boleh?? T_T




LOVE
nurafifahmustapha



0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life