<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2408197979157526572\x26blogName\x3dBUTTERFLY+oRaNge\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://butterfly-disismyworld.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://butterfly-disismyworld.blogspot.com/\x26vt\x3d26825635324453903', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
NUR AFIFAH MUSTAPHA

Knowing me is so nothing. But to know each other in the world of blogging is the best we can do!

:

Friends:
http://miellatoinkz.blogspot.com/

chitchat:

tagboard here :)

recent update :
Kalau kau takut sakit hati, jangan baca ini.
written on Thursday, December 19, 2013 @ 5:56 AM ✈

Assalamualaikum.

Saat ni, aku rasa seperti nak membebel. So korang jangan lah baca, baik yang followers ke silent reader ke unknown ke. Terima kasih datang jenguk sekali imbas. Sokay. Kalau tak ada sape baca lagi bagus. Tapi almaklum lah kan dunia elektronik internet ni, semuanya di hujung jari, masakan mereka di luar sana tutup mata. Ada je yang jeling-jeling ambil tahu confirm punya.

Well, saje nak memekak kat blog sendiri kali ni dengan bahasa yang agak kasar, berterabur, pedas dan jujur. Sebab apa? Sebab aku penat jadi lemah lembut. Sopan santun. Tunduk seperti padi berisi yang orang ingat tak reti nak mengamuk dan sebagainya. Maka, hari ni aku ingin tunjuk belang. Mintak maaf awal-awal.

Memandangkan aku ni sekarang off-campus, rushing here and there, so my life is like "could u guys please shut your fu**ing mouth up!". SERABUT. Rasa macam emosi pun tak berapa nak stabil lah kan. Apatah lagi memikirkan manusia-manusia-manusia yang banyak mulut dan suka jaga tepi kain orang macam mak nyah kat lorong Hj Taib tu, termasuk la juga manusia-manusia yg hidupnya suka sangat buat cerita buruk dan fitnah umpama hidup tak reti nak mati and etc etc. Just please jaga diri, member rapat dan keluarga sendiri sudah. Kalau dah namanya student, belajo jelah baik-baik. Ini pointer paras buku lali, tak reti-reti nak stop gossippping. Tapi kalau student pandai, deans list atau almost deans list pun sibuk jugak perangai macam ni, lagi teruk. Harapkan langit, langit bagi petir. Hancur dunia. So yeah tak ada masa nak melayan manusia begini. Kbai. Tu satu.

Yang keduanya, apahal sekarang ni trend LOL LOL LOL menjadi-jadi sangat sampai rasa macam dah sampai tahap annoying yg melampau la pulak. Masalahnya aku faham la yg mereka-mereka tu mungkin ada yg suka-suka atau ada juga yg nak tunjuk rasa annoyed kat something or someone. But the thing is dorang yg berLOL LOL ni pulak yg buat orang lain rasa termeluat. Please la guys, just stop it or at least reduceee it to a normal level. Melayu is still Malay. Kalau belajar tinggi sangat pun tak perlu la nak every single thing kau nak bagi LOL. Sikit-sikit dah ah. Be normal.

Seterusnya, apa kejadahnya zaman sekarang ni orang suka sangat nak riak berlagak show off 24 JAM tak tentu arah kat laman-laman sosial (TWITTER, FB, INSTAG, KEEK, BLOG) macam semua keistimewaan tu korang yg punya bukan Allah s.w.t. Tambah-tambah pulak orang-orang yg kononya alim dan kelihatan warak aurat tutup lengkap alhamdulillah. Lepas tu masing-masing menggelabah anjing update kebanggaan diri sendiri biar satu dunia tahu kau cantik, kau kaya, kau hensem, kau genius terbilang, siblings semua high-educated, mak bapak kerja pangkat darjat tinggi, rumah tak payah cakap la sampai TV set pun tayang juga, kereta lagi, atau yang tiap kali bapak pegi oversea pun nak inform satu dunia and etc etc etc. Eh yg paling tak dapat diterima dek akal ni yg alim-alim tu tudung labuh or janggut 2 inci. Pleassee lah. Cuba control, sekali-sekala nak berlagak tu boleh la diterima zaman sekarang ni. Tapi tak perlu la tiap-tiap hari (termasuk la yg 2-3 hari sekali pon sama je) update something yg tunjuk kau terbaik dari ladang. Lemau ah.

Another thing is, boyfriend-girlfriend atau suami-isteri. Rasanya 70% remaja zaman sekarang ni dah ada pasangannya. Tapi harus ke update cerita-cerita cinta tangkap leleh korang tu biar semua orang tahu korang sedang bahagia ke alam syurga? Gitu? Tak masuk akal. Masalahnya yang dah kahwin secara halal pun satu hal. 24 jam bercerita hal-hal rumah tangga dalam facebook. Habis setiap jejak privacy semua ternoda. Apakah. Yang lagi aku tak faham ni, kat universiti kalau sama kelas pun kena pegang tangan 27 jam ya? Macam tak cukup ranjang. Tahu la dah kahwin. Sakit pulak mata dah kalau 3 semester terserempak, 3 semester tu la tangan tak reti nak renggang sambil dihayun-hayun macam dalam Korean movies bawah pohon sakura. Ni aku rasa nak tanya ustaz-ustaz, apa hukumnya tayang-tayang kebahagiaan rumah tangga depan orang awam secara konsisten? Dui.

SO TAMAT. Aku mintak ampun mintak maaf kalau ada yang terasa di lubuk hati. Apa pun, semua kenyataan di atas aku olah secara rambang tanpa pengkhususan pada mana-mana objek atau subjek. Im just being real about everything and honest about what I feel. Thank you readers! SALAM.



LOVE
fiefamustapha














0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life